Jachthaven

Welkom in de jachthaven van Culemborg, hartje Nederland, aan de rivier de Lek in Gelderland. Op loopafstand van de bruisende binnenstad, ligt de 170 m lange passantenkade van jachthaven De Helling. 

De jachthaven van Culemborg!

Naast de passantenkade heeft de jachthaven nog 250 vaste ligplaatsen. Zijn deze ligplaatshouders op vakantie, dan komen ook deze plaatsen beschikbaar voor passanten. Onze jachthaven kenmerkt zich door zijn eenvoud. De basisvoorzieningen zijn uiteraard aanwezig. Inclusief gratis WiFi. Sinds mei 2017 wappert de Blauwe Vlag op het terrein: een internationale prijs voor schone en veilige jachthavens met o.a. goede sanitaire voorzieningen. Meer is niet nodig, want de historische binnenstad van Culemborg met musea en restaurants is nabij. Parallel aan de lommerrijke Veerweg kun je ’s ochtends heerlijk in het zonnetje ontbijten en in de namiddag in de schaduw van de hoge bomen lekker borrelen op je achterdek. Binnen honderd meter vanaf je boot kun je al neerstrijken op het eerste terras, bijvoorbeeld bij de pipowagen van Pipowagen De Vrijbuiter

Facelift De Helling

Jachthaven De Helling en de ernaast gelegen gelijknamige camping zijn sinds 2014 eigendom van Watersportvereniging De Helling en Triton Scouting. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers blijven de tarieven binnen de perken. Zowel de haven als de camping hebben een facelift ondergaan, waardoor de basisvoorzieningen en uitstraling weer helemaal van deze tijd zijn. De jachthaven vormt ook het startpunt voor tal van fietsroutes door de Betuwe: Linie langs de Lek, Kronkelen tussen Lek en Linge, de Betuweroute en de Kersentocht Betuwe. En natuurlijk zijn er ook tal van wandelroutes. Aan de overkant van de Lek ligt de provincie Utrecht, waar o.a het stadje Wijk bij Duurstede, de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme Rijngebied ook het bezoeken zeker waard zijn.

Havenmeester

De jachthaven is geopend van 1 april t/m 31 oktober. De havenmeester heeft flexibele werktijden. Hij is in het seizoen in ieder geval aanwezig tussen 9:00 en 10:00 en 16:00 en 18:00 uur. Op zondag van 11:30 tot 12:30 en van 16:00 tot 18:00 uur. In de drukke zomermaanden 's middags van 14.00. Voor passanten en dringende zaken is de havenmeester 24/7 bereikbaar via 0345 508 930. Reserveren gaat het gemakkelijkst via email op havenmeester@jachthavenculemborg.nl.  Bekijk ook onze Facebook-pagina voor actuele informatie. 

Voorwaarden en jachthaven tarieven

De tarieven van de jachthaven kun je opvragen bij de havenmeester. Reserveren gaat het gemakkelijkst via email op havenmeester@jachthavenculemborg.nl. In het hele havengebied gelden de  Hiswa-voorwaarden en de Huisregels van Stichting De Helling Jachthaven & Camping

HISWA Blue Water APP

Adresgegevens

Helling 2, 4101 AE Culemborg

Reserveer

Back to top