Culemborg

De jachthaven en camping De Helling liggen op enkele minuten wandelen van de historische binnenstad van Culemborg. De ideale uitvalsbasis om Midden-Nederland te verkennen. Steeds meer binnen- en buitenlandse toeristen ontdekken Culemborg als dé overnachtingsplek in het midden des lands. 

Voor een korte fietsvakantie in de West-Betuwe. Of een paar dagen luieren of kuieren ('rondje pontje) langs de Lek. Maar ook voor een bezoek aan de 'grote stad'. Het NS-station bevindt zich op loopafstand van De Helling. Per uur gaan er vier treinen richting Utrecht-Amsterdam of Den Bosch-Eindhoven. In minder dan één uur sta je op de Dam en binnen een half uur onderaan de Dom of op de Grote Markt in Den Bosch.

Wat is mooier dan een 'dagje stadten' af te sluiten met een barbecue bij je eigen tent, caravan of camper bij de ondergaande zon langs de waterkant. Te moe? De binnenstad van Culemborg brengt redding. Met volop keuze wat betreft eten & drinken. Check Stadsmuis Culemborg voor deze en andere mogelijkheden in het goeddeels bewaard gebleven historische centrum.

Naast tal van monumenten herbergt de stad tal van (twee)jaarlijkse evenementen. Van LekArt tot het grootste openlucht Bluesfestival van Nederland. Het stad- en haven vullende evenement Culemborg Bijvoorbeeld trekt elk jaar circa 60.000 mensen. De kindervrijmarkt op Koninginnedag is nog echt alleen voor kinderen. Er gaat bijna geen weekend voorbij, of er is wat te doen. Bezoekers van het jaarlijkse Bluesfestival ontdekten de fraaie overnachtingsmogelijkheid bij De Helling al eerder. Ook in de dagen rond de andere evenementen, zien we een gestaag stijgend aantal overnachtingen aan de oever van de Lek.

Vanuit Culemborg zijn diverse mooie fietsroutes beschikbaar. Hieronder treft u enkele:

Kronkelen tussen Lek en Linge

Nieuwe Hollandse Waterlinie langs de Lek

Betuweroute; dé fruittuin van Nederland

Kersentocht

Meer informatie over Culemborg vind je hieronder in het CLMBRG magazine 

 
Back to top