Winterslaap

Daar zitten we dan, locked down. Opgehokt, allemaal op onze eigen vierkante meters. Zeg maar in je eigen bubble. Dankzij de sociale media, zaten we dat toch al steeds meer. Maar nu dus ook in het echt.

Het is zoals het is. Voorlopig wordt er niet gelierd. De kantine is dicht en douches & toiletten blijven gesloten. Seizoenkampeerders met caravan of stacaravan kunnen wel terecht. En we regelden nog iets voor ligplaatshouders die hun bootje zelfstandig willen traileren. Overigens allemaal op voorwaarde dat iedereen zich op ons terrein houdt aan de overheidsregels. 

De besturen van vereniging en stichting volgen immers gewoon de landelijke richtlijnen. Zowel die van de overheid als van Hiswa/Recron. Daarnaast is er overleg met de gemeente. We houden iedereen zo goed mogelijk op de hoogte via mail, Facebook of de website van eventueel voortschrijdende inzichten. Morgen kan alles zo maar weer anders zijn in onzekere tijden.

De winterslaap van uw mezen duurt dus ook wat langer. Uw mees kan nog enkele uurtjes per maand stukjes schrijven. En de haventelefoon rammelt nog regelmatig. Mensen die drie weken tevoren al zenuwachtig zijn of reserveringen wel of niet doorgaan. Zich niet realiserend dat ook een mees geen glazen bol bezit.

Wat uurtjes schrijven betreft; uw mezen bouwen in de zomermaanden een buffertje op om de winter door te komen. Daarnaast klussen uw mezen bij als taxichauffeur en sportmasseur. Ook in deze ambachten is geen fluit meer te doen. Dat wordt dus de komende tijd op een houtje bijten. Wellicht vallen we onder een of andere steunmaatregel en zo niet dan hebben we altijd nog de Postcodeloterij. Gelukkig hebben diverse camping- en havenbewoners al een pannetje soep toegezegd mocht de nood echt aan de man komen. 

 

 

Back to top