Wind van voren

Het leven lijkt soms een groot misverstand. Zoals onlangs, ineens kreeg uw mees op een vroege koude ochtend de wind volop van voren. Hij zou het tot zijn levenstaak zien om ‘roeiers te pesten’. Dat in tegenstelling tot de andere mees, die is veel aardiger. Uw mees herkent zich natuurlijk niet volledig in dit beeld. Behalve dan dat hij de andere mees ook wel ietsiepietsie aardiger vind dan die ene. Alle mezen zingen zoals ze gebekt zijn.

 

Wat is het geval. Tijdens het lieren moesten enkele roeiers en een kanoër even wachten tot alle seinen weer op veilig stonden. Een vaak en doorgaans prominent aanwezige roeister was daar niet blij mee. Dat liet ze langs de lijn op hoge toon weten. Het ongenoegen sloeg zelfs over op die ene kanoër die in discussie wilde met uw mees. Uw mees kapte dat af met het op stevig toon uitgesproken verzoek om even te stoppen met zeuren. Enkele minuten later kon het jengelende gezelschap de staalkabel gereguleerd en dus veilig passeren.

 

De volgende ochtend was dezelfde roeister al weer vroeg van de partij. Uw mees vroeg of ze deze dag wat minder drama wilde maken als ze onverhoopt even zou moeten wachten. Mevrouw ging geheel los. Uw mees schept behagen in het pesten van roeiers en nog meer onzin. Ene oor in andere oor uit!  Enkele uren later passeerde een nauw aan klaagster gerelateerde nog prominenter roeier het platform. Uw mees attendeerde de beste man op het gerezen misverstand. Deze toproeier koos blindelings voor zijn ontstemde roeister. Zonder wederhoor.

 

Uw mees snapt dat wel. Enkele weken eerder stond deze toproeier op een zeer drukke zaterdagochtend met enkele andere roeiers opeens met de grote roeierstrailer voor de loods. Zonder een moment van overleg op hun gemakkie een roeiboot op die kar te knopen. Vrijwilligers en mees druk met lieren, caravans van het lekveld, verkeer naar en van het jollenstrand, roeiers, de Makro die kwam lossen en vele stuurlui met de handen in de zak aan de wal. Uw mees vroeg vanwege de voortgang van een en ander of de roeiers even een stukkie verderop hun ding wilden gaan doen. Uiteraard protesten en ‘ja, maars’. Dus moest uw mees weer even korter af doen, dan hem lief is. Gewoon effe doen wat netjes wordt gevraagd, is voor sommigen moeilijk.

 

Mees nodigde deze roeiers uit om later op een rustig moment even de kwestie te bespreken. Niemand meer gezien. Niettemin staat de deur altijd open. Want hoe dan ook, we zullen het samen moeten rooien op het lanceerplatform. En alles kan altijd beter. Dus mezen, vrijwilligers en besturen staan vast en zeker open voor verbetertips. Mits veiligheid en voortgang voorop blijven staan.  

Back to top