Wimpelen en pimpelen

Yesss, hij is binnen: de Groene Wimpel. De Culemborgse haven is één van de maximaal vijfentwintig Nederlandse jachthavens die deze wimpel dit seizoen mag laten wapperen. Omdat we zo goed met het milieu bezig zijn. Bewijzen heeft hij niet, maar uw mees vermoedt dat het feit dat hij sinds jaar en dag lid is van de Partij van de Dieren mogelijk ook een bescheiden rol heeft gespeeld.

Ongetwijfeld tot irritatie van enkele ‘Baudet-gekkies’ in de haven, verkondigt uw mees immers soms ‘linkse dan wel groene praatjes’ tijdens de werkzaamheden. (Klets)praatjes verkopen is immers een kerntaak van een mees. Maar alleen over het weer praten en koetjes en kalfjes praten, kan hij niet. Wellicht zijn deze groene praatjes uitgelekt naar de Wimpel-jury?

In die praatjes legt uw mees bijvoorbeeld graag uit waarom de Partij van de Dieren op de keper beschouwd eigenlijk de enige liberale partij van het land is. Linkse praatjes dus, maar wel met een stevige liberale grondslag.

Wat betreft die Groene Wimpel spelen natuurlijk ook nog tal van andere zaken een rol. Want alleen mezen-praatjes vullen geen gaatjes! Wat doen we zoal nog meer goed volgens de jury? Natuurlijk de zonnepanelen op de botenstalling, groene stroom, geen landbouwgif bij het groenbeheer, gescheiden afvalinzameling, nascheiding van het restafval, alleen afbreekbare schoonmaakmiddelen, overal LED-verlichting, een omvangrijk pakket legionella-maatregelen en nog een en ander. De boel ziet er bovendien altijd schoon en netjes uit.

Al met al was drie jaar geleden de Blauwe Vlag al een kroon op het werk dat we met elkaar verricht hebben. De Groene Wimpel is nu de kers op de taart, waarmee d’n veurzitter ongetwijfeld een dezer dagen komt binnenstappen in de bestuurskamer, bij de heren van de winterstalling en in het havenkantoor. Uiteraard met champagne, zoals drie jaar geleden. Laat de kurken maar knallen en wimpelen en pimpelen maar!

Wie meer wil weten over de criteria, klik dan hier.

Back to top