Stormloop

De kop van seizoen 2018 is er af. Afgelopen weekend is een ding duidelijk geworden: het zou best weleens lonend kunnen zijn om een deel van de haven te dempen. Desnoods met slib uit Parijs. Zodat we voortaan wat meer campers kwijt kunnen. Dan worden we gewoon een campervereniging in plaats van een watersportvereniging.

De afgelopen week was er sprake van een soort stormloop op onze camperplekken. Uw mees schat dat er wel drie keer zoveel hadden kunnen staan, als we meer plekken zouden hebben. De telefoon en mail bleven rammelen. En ook vele camperaars die op de bonnefooi kwamen aanrijden, mocht uw mees teleurstellen. Daar tegenover stonden gelukkig de vele blije gezichten die wel een plekkie hadden.

We zijn intussen in week 5 van het bootjes-in-het-water-laten-zakken, beland. Op enkele kleine schermutselingen na, valt er eigenlijk geen onvertogen woord meer tussen al die verschillende ‘verkeersstromen’ die het lanceerplatform gebruiken. Dat is fijn voor onze lanceercrew, want te veel onnodig gedoe leidt te veel af van waar het om gaat; de veiligheid van een ieder. Immers, een ongeluk schuilt in een klein hoekje bij de risicovolle activiteit die ‘hellen’ heet.

Opvallend is het gebrek aan passanten langs de kade. Dat heeft te maken met de sluizen bij Amerongen die tot ongeveer half mei buiten gebruik zijn wegens een grote renovatie. Eind september gaan de sluizen bij Everdingen op de schop. Deze twee renovaties zullen ongetwijfeld zorgen voor een lager aantal passanten dit seizoen. Een kleine honderd minder naar schatting. Minder inkomsten en wel een hogere vergoeding voor uw mezen, als dat maar goed afloopt dit jaar.

Bijzonderheid is dat we ook een passant voor langere tijd sinds een week aan de kade hebben liggen. De beste man werd op de eerste dag van zijn bezoek aan Culemborg door de politie in de kraag gevat. Volgens de rechter was het niet de bedoeling dat dit figuur los liep. Vandaar. Volgens de politie zullen we deze schipper voorlopig niet meer zien. De onfortuinlijke schipper is ooit beroemd geweest onder de naam Captain Flinstone.

Back to top