Slap verhaal

En dan is het nu tijd voor een slap verhaal! “Iemand had gezegd dat het parkeren van bootjes op het jollenstrand en in de haven gratis was”, zo luidde het verhaal van een betrapte illegale gebruiker van onze haven. “We wisten het echt niet dat je moest betalen.”

Even terug in de tijd: uw mezen zagen al een poosje een rubberbootje in de haven, waarvan we ons afvroegen van wie die was. En of de eigenaar een bijdrage aan de clubkas had gedaan. Steeds zagen we geen mensen bij dat bootje. Tot afgelopen zaterdag.

Op het eerste gezicht brave burgers. Maar terwijl het bootje met vrouw het ruime sop koos, vertelde de heer des huizes dat zijn vrouw alles geregeld had. Wat dus niet het geval was. Bovendien wilde hij een vergoeding voor storm en braakschade aan het bootje. Dit seizoen was uw mees nog niet echt boos geweest. Zaterdag dus wel op deze wanbetaler met slappe praatjes, smoesje, zijn vrouw de schuld geven en bovendien nog een ouwe Saab illegaal geparkeerd in de doorgang tussen restaurant en botenhuis.

“Ogenblikkelijk wegwezen met auto en boot. En jullie centen hoeven we ook niet”, zo luidde na enige dimdammen uw mees zijn laatste zinnen tegen de man. Dit soort gezeik om mijn oude dag, ik ben er wel klaar mee. Wie schetst zijn verbazing dat het bootje maandag nog steeds in de haven bivakkeerde. Dus het dekzeil zorgvuldig in bewaring genomen en de boot aan een dikke ketting met groot hangslot gelegd.

En een ouderwets sms’je naar de man, die eerder ook wel eens gebruik maakte van de haven en wiens telefoonnummer we dus hadden. Tegen betaling, toen wel! Nu wilde uw mees dus wel ‘geld zien’ en vervolgens wegwezen en nooit meer terug komen! Waarna er een korte zinloze mailwisseling op gang kwam. Uw mezen zagen het allemaal verkeerd en aangifte enzo dreigde. We sloegen ook de plank mis. De plank mis; het zal wel. We hadden in ieder geval wel de spijker op de kop; dat dan weer wel. Waarna de beste mensen vanochtend keurig kwamen pinnen en hun boot en zeiltje mee naar huis mochten nemen. Ze kregen zelfs een beetje korting, uit coulance vanwege de zo goed gespeelde onnozelheid.

 

Back to top