Poetslappen

"Havenmeester, waar moet ik mijn met olie doordrenkte poetslappen laten?", vraagt een vaste bewoner op een druilerige ochtend afgelopen week. "Bij Fatima stond altijd een emmer onderaan het trapje van het havenkantoor. Dat was lekker gemakkelijk voor ons."

Precies, lekker gemakkelijk. En de gemeente kwam jaarlijks ruim een ton tekort op de exploitatie van de haven. De Stichting De Helling Jachthaven & Camping wil het niet zover laten komen. Want als de stichting dergelijke afval moet afvoeren dan betaalt de stichting de hoofdprijs bij de AVRI. Die stichting, dat zijn wij met z'n allen. Dus hoe hoger onze rekeningen, des te hoger onze lig- en stagelden in het volgende seizoen. Het moet immers uit de lengte of de breedte komen.

Om onszelf niet in de vingers te snijden is het dus slimmer als iedereen zijn chemisch afval even mee naar huis neemt. En het vervolgens zelf bij de AVRI aflevert. Voor particulieren is het toegestaan maximaal vijftig kilo klein chemisch afval per bezoek te brengen. Helemaal gratis.

 

  • "Ja maar er staan hier en daar nog bordjes dat we klein chemisch afval kunnen inleveren bij de havenmeester", sprak de beste man. Die moeten dus nog worden weggehaald. Wellicht dat de vragensteller of een andere vrijwilliger zich geroepen voelt?
Back to top