Parkeren lijkt nergens op

Een goeie buur is beter dan een verre vriend. Onze grote vriend heet Lodewijk van Brummelen, ook wel bekend als 'Lodowitz'. Uitbater van restaurant Op de Haven, de plek met veruit het mooiste terras van Culemborg. Lodewijk heeft soms ook wat te mopperen op zijn buren. Dat loopt nogal eens via de havenmeester.

Zijn voornaamste ergernis is dat gasten en leden van De Helling hun auto's langdurig op de parkeerplaatsen bij zijn restaurant plaatsen. Lodewijk heeft met zijn klacht helemaal gelijk: dat parkeergedrag lijkt echt nergens op. Terwijl het huishoudelijke reglement daar klip en klaar over is:

- Het parkeren bij het restaurant is alleen toegestaan voor de gasten van het restaurant, maximale parkeertijd is vier uur.

- Voor laden of lossen is het toegestaan om nabij uw kampeermiddel of steiger tijdelijk (max. 10 min) uw auto te parkeren, voor zover als mogelijk en doorgang normaal mogelijk is;

Van Brummelen, Stichting De Helling, WV De Helling en de havenmeester hebben een prettige verhouding met elkaar. We realiseren ons dat we elkaar nodig hebben om het havengebied nog plezieriger voor iedereen te maken. Dat gaat niet lukken als de irritaties over parkeren op gaan lopen. Tegelijk weten we allemaal dat het aantal parkeerplaatsen voor auto's beperkt is rondom de haven. Daarom een dringende oproep: kom als het even kan met de fiets naar de haven, voor meer fietsenrekken is nog volop ruimte. En als het echt niet anders kan dan met de auto, zet deze dan op het terrein bij het clubschip.

Back to top