Mezendingetjes

‘Lekker druk aan de kade vandaag mees!’, roepen vaste bewoners van de haven met enige regelmaat. Ze hebben de ogen inderdaad niet in de zak. De laatste weken de kade elke dag vol en de boxen zo goed als. Bovendien hebben we de campers nog. Voortdurend al twee weken tevoren uitverkocht.

Als het camperterrein twee of drie keer zo groot zou zijn, zou het ook elke dag moeiteloos vol komen. Naast de pandemie lijkt er een epidemie van campers over ons heen te spoelen. Velen draaiden de spaarpot om en kochten er één. Zij die er al één hadden, blijven in Nederland. Uw mezen zijn drukker met ‘nee zeggen’, afwimpelen en vol-is-vol roepen dan met het ‘afwerken’ van onze gasten en al die andere gebruikelijke ‘mezendingetjes’.

Vol is vol geldt in iets minder mate voor de bootjes. Maar ook die sturen we de laatste weken regelmatig door. Want geen plek. Dubbelen is niet een serieuze optie. Gebruikelijk in havens is om dat om-en-om te doen. Dat kan bij ons niet want de boeg moet richting de Lek. Bovendien doet dat af van de kwaliteit van het verblijf. Ook onze camperplekken zouden dubbel in de verkoop kunnen. Daar zijn ze groot genoeg voor. Maar ook die keuze maken we niet, want doet afbreuk aan de kwaliteit van het verblijf. Mensen waarderen de geboden privacy zeer.

Voor de aardigheid het aantal telefoontjes de afgelopen week geteld. Dat waren er 50 tot 80 per dag. Daarnaast nog enkele tientallen mailtjes en appjes. En de hele dag door de babbeltjes met de afgelopen tijd gemiddeld pakweg vijftig passanten in de haven en op de camping. En natuurlijk ook nog met ons ‘eigen volk’. Gelukkig hebben uw mezen het allemaal goed georganiseerd en zolang E-Captain zijn werk blijft doen, is een en ander behoorlijk onder controle. Zolang het oog op de bal blijft.

Maar soms gaan er dan dingen mis. Computer die raar doet. Printer die niet print. Telefoon overzetten lukt ineens even niet. Boten die langs de kade niet goed aansluiten. Storing in de elektra. Planningsfoutje. Pechduitser die in de ingang van de haven voor anker gaat. Belg die bloed als een rund, want speedboot tegen zijn harses gevaren. Vaak komen dit soort dingen samen op eenzelfde moment. Het is dan zaak om rustig te blijven ademen, hetgeen niet altijd lukt. En de volgende keer gewoon rollen thermisch printerpapier te kopen in plaats van rollen met gewoon papier. Gelukkig is Tomey op maandag open J. Aan het einde van zo’n week smaken biertjes net iets lekkerder. Dat dan weer wel!

Back to top