Mees blijft!

“Mees, wat maak je me nou?”, sprak een erelid (én houder van de Barend Bok-penning) pas enigszins verontrust tot me. Hij had me door de straat zien ‘glijden’ in een spierwitte taxi van Taxibedrijf Voet. Hij vroeg zich af of zijn geliefde mees soms een fortuinlijke carrière-switch had gemaakt.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: uw mees blijft ook komend seizoen mezen. Hopelijk tot geruststelling van velen en waarschijnlijk tot wanhoop van enkele (of meer) anderen. Maar de waarneming klopt, Mees bezit al weer enige tijd een zwaar bevochten en door een klerk van een ministerie aan huis uitgereikt taxi-brevet.

Mees klust dus wat uurtjes bij. Dat heeft iets te maken met het opheffen van kleine onevenwichtigheden tussen de dagelijkse inkomsten en uitgaven. En het houdt hem van en op straat; het is maar hoe je het bekijkt. Bovendien is het taxiën een onderdeel van een zeer uitgekiend carrièreplan. Het lijkt nu nog onvoorstelbaar, maar op enig moment gaat ook deze kwieke zestiger met pensioen. Een beetje chauffeuren lijkt hem een leuke tijdsbesteding en een kleine aanvulling op dat vorstelijke pensioen.

Zoals gezegd, richting april gaat de taxi dus op een laag pitje. Zoals de haven in de wintermaanden op een laag pitje staat. Laag maar dus niet geheel uit. Zo haalde uw mees begin januari de automaten langs de kade leeg. Ze zaten verstopt met muntjes; onze winterpassanten doneren gul! Ook afgelopen maand druk met Culemborg Blues eind augustus. Qua grote kampeermiddelen zaten we half januari al tjokvol. Nu alleen nog vrije plekken voor kleine campertjes, caravannetjes en tentjes.

Chauffeuren en mezen, in sommige opzichten lijkt het wel op elkaar. Beetje kunnen babbelen, komt in beidde professies van pas. Ook veel oudere mensen in de taxi, net als in campers en op bootjes. Verder hebben zowel de haven als Voet een hogedrukspuit. Zelfs in de natte maanden starten die auto’s elke werkdag spierwit. Terwijl in de haven tal van witte bootjes de afgelopen tijd geheel groen zijn geworden. We zullen, aangespoord door kritische opmerkingen op de laatste ledenvergadering, de eigenaren van deze groene vloot eerdaags weer eens achter de broek gaan zitten!

Back to top