Icom

Een van de eerste acties die de havenmees begin dit jaar ondernam was het behalen van een marifoon-certificaat. Je kan niet zonder, zeiden de jachthavenmeesterdeskundigen die hem tot deze functie riepen. Afgelopen week arriveerde de portofoon. De bereikbaarheid van uw havenmees heeft er een dimensie bij; Kanaal 31.

Die bereikbaarheid is overigens al enorm. Live tijdens de uren dat ie in de haven is, praat men hem de oren van de kop. En praat de mees terug. Buiten de blokuren is de havenmeester bereikbaar via 0345 508930, het nummer van het havenkantoor dat doorgeschakeld staat naar de mobiel. Want voor 'dringende zaken' zijn we permanent bereikbaar.

Daarnaast weten steeds meer permanente en tijdelijke klanten de haven te bereiken via Facebook en Whatsapp. Via dit laatste medium komt er zelfs al af en toe een reservering voor de camping binnen. Er bestaan ook nog menschen die ouderwetsch sms'en. Voor de havenmees best onwennig zo bleek afgelopen week. Hij zocht in zijn telefoon tevergeefs naar iemands telefoonnummer. Terwijl hij zeker wist de gezochte er in moest zitten. Het nummer bleek in de sms-contacten te zitten. Wie zoekt daar nu nog? 

De nieuwe portofoon hangt inmiddels aan de oplader. Komende week eens kijken of ik hem aan de praat kan krijgen. Een snelle blik in de gebruiksaanwijzing leerde me vanmiddag dat het waarschijnlijk handiger is om even een mondelinge uitleg te krijgen van iemand die weet hoe zo'n Icom M35 werkt. De vrijwilligers weten nu hoe ze zich bij 'hun mees' kunnen melden. 

Back to top