Hondenpoep

“Havenmeester, doe eens wat aan die loslopende honden bij ons in de wei. Die poepen daar. Als onze koeien ‘s winters kuilgras vermengd met poep eten, dan worden ze ziek. Dan geven ze geen melk meer en krijgen ze spontaan abortussen. Dus zorg jij nu eens dat de mensen hun hond aangelijnd houden tot ze bij de Lek zijn!”, vraagt de boerin die de Lazaruswaard pacht.

 

Van de havenmeester worden soms wonderen verwacht. Daarom toch even aandacht voor het belendende perceel. Google leert dat de boerin geen kletspraatje houdt. ‘Neospora’, die bacterie kan je maar beter niet in je kuilgras hebben. Slecht voor de boerenbusiness. Lees dit artikel voor meer info.

 

Melkveehouders die het hoofd boven water willen houden hebben grond nodig. Des te meer grond, des te meer melkrechten en des te meer inkomen. De nieuwe pachter deed in eerste instantie een groot hangslot op de hekken. Dat hielp niet echt. Na protesten van hondenbezitters werd een drie meter brede wandelstrook van de dijk naar de boervrije uiterwaard aangelegd.

 

“We kunnen de mensen toch niet tegen houden”, zegt de boerin berustend. “Wij gunnen de Culemborgers nu die strook. Het zou fijn zijn als de mensen hun hond aangelijnd houden tot ze bij de rivier zijn. Zodat de honden niet in ons gras hun uitwerpselen achterlaten. We hopen dat de mensen ons onze boterham gunnen”, vraagt ze beleeft. De havenmeester hoort het aan en tikt dit stukje. Wie weet helpt het.

Back to top