Halverwege

“Hé mees, het is al weer meer dan een maand geleden dat je voor het laatst een blogje tikte. Gebeurt er niets meer in de haven?,” riep een vaste bewoner afgelopen week. De beste man heeft gelijk, want weinig gedoe. Het loopt eigenlijk op rolletjes in de haven dit seizoen dat al weer halverwege is. Tussenstand: wat minder passanten langs de kade, maar gelukkig hebben we de campers nog!

De groei in het aantal campers compenseert het langzaam teruglopende aantal bootjes ruimschoots. Het vermoeden bestaat dat er minder bootjes langskomen vanwege gesloten sluizen en bruggen rondom Culemborg. Dat schippers deze hoek van het land daarom proberen te vermijden dit jaar. Daarnaast speelt natuurlijk de vergrijzing een rol.

Er valt in de haven natuurlijk soms  nog wel eens een onvertogen woordje. Een enkeling smeet een paar weken boos een kop koffie leeg in het aanrecht. Uw mees toonde zich achteraf blij. Want voor het zelfde geld was de koffie in zijn gezicht gegooid. Je weet het maar nooit met sommige opvliegende karakters. De dikke vriendschap is al lang weer hersteld.

Opvallend dit seizoen is de hoeveelheid complimenten we krijgen van passanten en camperaars over het netjes het bij ons is. Met name over de properheid van wc’s en douches. Niet alleen live maar ook in de jubelende recensies op internet. De boys van onze schoonmaker Magic Clean verdienen alle lof. Net zoals de golden oldies die het groen en de technische zaken in de haven ruimschoots op orde houden. Mogelijk dat uw bestuur en uw mezen, in alle bescheidenheid, af en toe ook nog iets goeds doen!

De komende twee weken loopt de ene mees continu in de haven rond. De twee weken daarna de andere. Want vakanties. Waarna we het Culemborg Blues weekend weer in de steigers gaan zetten. Dit weekend was voor de start van het seizoen al vrijwel uitverkocht. We gaan het hele terrein weer vol proppen, extra stroom, een toiletwagen erbij, rijplaten vanwege ons heilige gras en en volle personele bezetting om het drukste en leukste weekend van het seizoen heerlijk relaxt te kunnen laten verlopen.

Back to top