Goedgelovig

Er staan ineens weer Britse caravans op de camping. Niet tot tevredenheid van alle buren. Want deze gasten zijn soms luidruchtiger dan hen lief is. Althans die klacht bereikte de havenmeester. De havenmees adviseert in geval van overlast eerst een gesprek aan te gaan met de vermeende overlastgever. Dat werkt beter dan klagen bij de 'mees'.

Twee Britse  caravans staan al een week in het hoekje. Niemand die last van die lui heeft gehad. Twee was het afgesproken maximum, voor hooguit een week. Dat er nu twee extra staan, komt omdat de havenmees misschien te goedgelovig is en een groot hart heeft.

Het bonte reisgezelschap heeft met enige tegenslag te maken op het gebied van gezondheid bij zichzelf en bij nabije familie in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is ook nog sprake van autopech. Zondag gaan de twee net aangekomen caravans door naar de ferry. De twee anderen blijven nog wat langer. 

De havenmees gelooft de verhalen. De ervaringen met deze 'travellers' zijn tot nog toe redelijk positief. Ze zijn ontzettend aardig en de vooroordelen tegen deze soort toeristen blijkt goeddeels niet te kloppen. Uw havenmees is misschien dit Hemelsvaarweekend iets te goedgelovig, te groot van vertrouwen, te week van hart en hij laat zich allerlei raderen voor de ogen draaien. Maar misschien ook wel niet. Echter als iemand gekweld door pijn en verdriet vanochtend, de tranen verbijtend, bijna smeekt om hulp bij het lenigen van de nood, dan gaat uw havenmees voor de bijl.

Back to top