Foute vertaler

Plexat heette de boot die zaterdagochtend tijdens de eerste start van de Respec op de Lek de haven in wilde. Plek zat moet de bemanning hebben gedacht. Sloepen, startlijn, haven gesloten-bord, opmerkelijke drukte en een driftige zwaaiende en omroepende omroepert op het startschip Furie. Het mocht allemaal niet baten. Pas op het laatste moment ging de schroef in zijn achteruit.

 

Je kan organiseren, plannen en regelen met zijn allen zoveel als je wil, maar er zijn altijd mensen die het allemaal niet in de gaten hebben. Je kan het die twee lieve tachtigjarigen ook amper kwalijk nemen op die leeftijd. Integendeel, leuk om te zien dat mensen op die leeftijd met hun bootje er nog op uit gaan. Even later meerden ze, met hulp van een aan boord gesprongen mees, vlekkeloos af in een box. De rest van de dag genoten ze volop mee van het sloepenspektakel.

 

Wat moeten we er verder van zeggen? Het waren vier relatief lange dagen voor de ene mees en twee voor de andere. Maar ook voor ons verliep het weekend vrijwel vlekkeloos. Wellicht mede dankzij de ‘dubbele bezetting’ in het weekend. Het kost wat, maar dan heb je ook wat! Eentje in de buurt van het kantoor en de andere als vliegende keep in de buitendienst. En zondagavond allebei nog redelijk fit. In voorgaande jaren, bij een solo-bezetting, was uw mees doorgaans helemaal gaar.

 

Zondagmiddag zorgde de Translator uit Wijk bij Duurstede jammergenoeg nog even voor een staaltje gebrek aan Respec op de Lek. Nadat de haven gesloten was omdat de eerste wedstrijdzwemmers in zicht kwamen, meende de Wijkse schipper dat de sluiting niet voor hem gold. Ook roepen, zwaaien en een kort ‘gesprekje’ in het (op hoge snelheid) voorbijgaan, brachten de schipper niet bij rede. Schijt aan alles, heet dat. In de namiddag een herhaling van het incident. Dubbel schijt aan alles. Volgend jaar moeten we het touw van de sloeproeiers maar een dagje extra voor de haveningang spannen, opperde de andere mees. Al was het maar voor deze ene Wijkse respectloze zeilbootschipper.

Back to top