Flessentrekker

Door de jaren heen zag uw mees in de haven tal van die vreemde snoeshanen passeren. Merkwaardige figuren in allerlei soorten en maten. Echter met een overeenkomst: het waren vrijwel allemaal eerlijke mensen. Tot afgelopen week, we hadden in heuse flessentrekker te gast over de vloer. Een oplichter, maar dan wel één die ook nog toch ook wel enige bewondering verdient voor zijn modus operandi; zijn manier van werken.

 

Uit een der doucheautomaten stak afgelopen week een dun kunststof draadje uit de geld-ingooi-gleuf. Uw mees opende de automaat en aan het uiteinde bleek een vijftig euro cent muntje te zijn vast gelijmd. Ons boefje moet een handig mannetje of vrouwtje zijn geweest. In de munt was een klein gleufje gezaagd tot driekwart van de dikte van de munt. Het gleufje had dus volop body om het draadje stevig vast te lijmen, zonder dat de munt dikker water. De beste man, want vrouwen doen dit soort dingen uiteraard niet, kon dus gratis douchen.

 

Een van de nog ouwere rotten in de haven dan uw mees, kende deze oplichterspraktijk van vele jaren geleden. Destijds heeft de automatenleverancier de geldautomaten op de kade en de steigers aangepast. De muntjes moeten sindsdien met een bepaalde snelheid langs een voelertje vallen. Bij de doucheautomaten is dat om onduidelijke reden blijkbaar niet gedaan. Ons meesteroplichter liet vorige week het muntje net iets te ver zakken. Voorbij het voelertje, dat als een soort van weerhaakje het terug trekken van zijn zwendelmuntje onmogelijk maakte. 

 

Voor uw mees is het overigens een geruststellende gedachte om te weten dat hij aan het einde van het seizoen naar deze meesteroplichter kan verwijzen in het geval dat het bestuur enkele ‘kwartjes’ tekort komt bij het optellen van de centjes. Overigens is onze zwendelaar waarschijnlijk handiger dan echt bij de hand. Immers hij heeft zijn geknutselde muntje wel vergeten.

 

Back to top