Bierbootje

Mees op de E-steiger ligt een geel bootje. Nog één buitje en hij ligt op de bodem’, appt één van de vaste bewoners van de haven. Even later blijkt dat er geen woord teveel gezegd is. Dus mees op zoek naar de eigenaar om het ding leeg te laten scheppen. Dit zoektochtje leverde op dat we een illegale boot in de haven hadden.

 

Een vriendje van de ligplaatshouder, meende in zijn onnozelheid dat zijn bootje er wel mocht liggen, zolang het bootje van de ligplaatshouder nog niet vaarklaar was. De 16-jarige knaap had anderhalve maand geleden nog per mail gevraagd of dat oké was. Hij had een streng mailtje terug gekregen dat dat in principe niet oké was. Immers ligplaatsen die niet in bezit zijn genomen, kunnen volgens de reglementen alleen via de havenmeesters tijdelijk worden doorverhuurd. Ligplaatshouders kunnen dat dus niet onderling regelen.

 

De 16-jarige Culemborger schrok zich de pleuris toen hij een ontstemde mees aan de telefoon kreeg. Mees dreigde niet alleen met een passantentarief voor de periode dat het bootje illegaal in de haven lag. Ook hingen er repercussies voor de echte ligplaatshouder in de lucht. “Ik heb het goed verklooid”, concludeerde onze illegale vriend die overigens ook nog een aanvraag heeft lopen voor een vaste ligplaats.

 

De volgende dag vaderlief aan de balie. Hij kwam het bootje ophalen en even horen hoe het zat. Ook hij was even niet blij met zijn puber. De knaap bleek bovendien zijn aanhangertje illegaal op het jollenstrand geparkeerd te hebben. Die kar was al eerder verwijderd door onze vrienden van de winterstalling. Slot doorgeknipt en op transport naar het karrenkerkhof aan de Steenovenslaan.

 

Een paar dagen later kwam de 16-jarige pinnen. Omdat algemeen bekend is dat bij pubers de voorste kwab van de hersenen nog tot ontwikkeling moet komen, waardoor dat soort gasten amper weet waar ze mee bezig zijn, heeft uw mees de knaap niet het volle bedrag laten pinnen. Het hielp dat uw mees ook werd gefeteerd met een fijne fles Belgisch bier. Bovendien betoonde onze vriend echt spijt en is uw mees uiteindelijk toch een soort van weekdier. Dus dan is een maximum straf volgens de 'mezende rechter' niet op zijn plaats.

 

Back to top