Bars en nors

"Ik wil vanmiddag met de lier van de helling", klonk het vanmiddag vlak na de lunch ietsjes  bars door de telefoon. "Dat is jammer voor je, want vanmiddag wordt er niet gehellingd met de lier", luidde het vriendelijke antwoord van de havenmeester.

Waarna zich een onprettig gesprek ontwikkelde met een 'klant' die het daar niet mee eens was. Hij was 'nu al klaar' met de nieuwe havenmeester. Waarop de havenmeester het gesprek beëindigde.

Blijkbaar heeft niet iedereen begrip voor het feit dat we alleen hellingen als we een handjevol boten achter elkaar hebben. Zodat we niet voor elk bootje apart de boel hoeven klaar te zetten en op te ruimen. Bovendien is met het stichtingsbestuur afgesproken dat de nieuwe havenmeester uitsluitend hellingt in het bijzijn van Arie of Lex. Ik had een en ander graag mondeling uitgelegd aan de boze beller.

De havenmeester wordt er al maanden voor gewaarschuwd. Laat de kachel niet met je aanmaken, ze proberen je uit en als je niet oppast loop je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat rond op het haventerrein. Laat dat laatste nu net niet de bedoeling zijn. Stichting De Helling Jachthaven & Camping wil de haven zo efficiënt mogelijk runnen. Dus met zo min mogelijk betaalde en zoveel mogelijk vrijwilligersuren. Waar dat evenwicht precies ligt dat hoopt het bestuur dit jaar te leren. Uiteindelijk is het vinden van deze balans in het belang van alle leden, kampeerders en passanten. Want het maakt de tarieven betaalbaar. En de haven leuker, want van ons samen.

Op dit en nog een enkel ander incidentjes na, valt het verder overigens honderd procent mee rond de haven. Voornamelijk aardige mensen en volop begrip dat dingen soms net iets anders,  of minder soepel gaan, dan men gewend was. Zelfs enkele altijd behoorlijk nors ogende types die de haven sinds jaar en dag bevolken, blijken in het echt duizend procent mee te vallen.   

 

 

Back to top